ליווי בהנקה
מהו תהליך ליווי בהנקה?
מדוע צריכה אמא מניקה ליווי?
הנקה נתפסת בעיני מרבית האמהות ובני משפחותיהם כדבר "טבעי" ולכן כדבר שאין צורך לעזור בו. נשים רבות שחוו קשיים בהנקה מספרות לאחר מכן כי לא ידעו עד כמה התהליך קשה, עד כמה הוא מורכב.
המורכבות הקשורה בהנקה פנים רבות לה. ישנם הקשיים הפיזיים: הגוף המשתנה בעקבות ההריון והלידה, השדיים הגדלים, הלידה עצמה ומכאוביה.
התינוק מביא עימו לעולם את צרכיו הוא- את הטמפרמנט הייחודי שלו, את בריאותו וצרכיו הגופניים.
האם - חווה סערת רגשות לאחר הלידה. שינוי משמעותי חל בחייה. היא עייפה מאד. לעתים לא תמצא סביבה שתתמוך ברצונה להניק.
התינוקות לא תמיד יוכלו להצמד מיד לאחר הלידה בקלות לשד, הם יזדקקו לעזרה והכוונה, למגע גופה של האם או של בן הזוג או בן משפחה קרוב אחר. לעיתים האתגרים שחוו במהלך הלידה עצמה, יקשו על יכולתם לינוק בשעות ובימים הראשונים.
אל המורכבות הזו - מגיעה יועצת ההנקה. היא צריכה לראות את האם, צרכיה ורצונותיה. היא צריכה לראות מה מצבה הפיזי, איך היא מרגישה אחרי הלידה. מה הסביבה בה היא נמצאת, האם יש לה תמיכה ממשפחתה או מבן זוגה. האם היא מרגישה שיש לה כוחות ויכולות, או היא עיפה מאד. מה היא רוצה?
תהליך ליווי ביעוץ הנקה נועד לספק לאם, וליחידה הזו- אם- תינוק- משענת וכוח. זהו תהליך - שכן לרוב, מפגש קצר אחד אינו מספיק. אחרי לידה אמהות נמצאות במצב יחודי ודינמי מאד. הדברים משתנים באופן תכוף. אמהות ובני משפחותיהם חווים סערת רגשות, קשיים ואתגרים.
הליווי הצמוד ביעוץ ההנקה מספק מערך תמיכה לאם, לתינוק ולבן הזוג. כלים להתמודדות עם עולם משתנה מאד, עם מגוון צרכים וציפיות.